Slavko Ledić preuzima poziciju predsednika Uprave Kraša

Zagreb, 12. maj 2020. – Na današnjoj sednici Nadzornog odbora Kraša d.d.  Slavko Ledić imenovan je na poziciju predsednika Uprave. Funkciju će preuzeti 16. maja, a na nju dolazi s pozicije predsednika Uprave Konzuma, koji je uspešno vodio proteklih pet godina. Dosadašnji predsednik Uprave Kraša d.d. Damir Bulić prelazi na mesto člana Uprave, gde će s ostalim članovima nastaviti stvarati još bolji Kraš na dobrobit i zadovoljstvo njegovih zaposlenih i potrošača, koji ostaju ključni poslovni prioriteti kompanije.

„Izuzetno sam ponosan što preuzimam odgovornost predsednika Uprave Kraša i siguran sam da ću dati doprinos u realizaciji svih potencijala, koje ova kompanija nesumljivo ima. Cilj nam je Kraš postaviti na mesto vodeće konditorske industrije regije, a to ćemo postići unapređujući i modernizirajući poslovne procese te održavajući i razvijajući sve vrednosti na kojima Kraš temelji svoju uspešnu istoriju dugu gotovo 110 godina. Fokus mog rada će biti povećanje proizvodnje i prodaje, odnosno jačanje pozicije Kraša na postojećim tržištima i širenju na nova, a sve na temelju vrhunskog kvaliteta, duge tradicije i izgrađene prepoznatljivosti Kraševih brendova i proizvoda. Hvala mom kolegi Damiru Buliću koji je dosad uspešno vodio kompaniju i hvala svim zaposlenim koji kroz godine stvaraju i razvijaju Kraš. Raduje me što ćemo zajedno nastaviti da stvaramo nove vrednosti. Zahvalan sam i svima u Konzumu i Fortenova grupi na podršci i poverenju tokom svih ovih godina“, izjavio je Slavko Ledić. 

 Vođstvo Kraša radi na daljem prilagođavanju poslovanja u kontekstu posledica ovih izazovnih vremena, kao i na razvijanju planova za različite buduće scenarije i visine uticaja krize na poslovanje kompanije, industrijski sektor te privredu u celini. Uz to, među prvim koracima novog predsednika Uprave će biti dubinska analiza poslovanja, koja je u cilju izrade plana restrukturiranja i daljih ulaganja već započeta krajem prošle godine. Izazov nove Uprave će biti realizacija ogromnog potencijala kompanije kroz jačanje učinkovitosti distribucijskih kanala, otvaranje novih tržišta, povećanje operativne efikasnosti i produktivnosti te osavremenjivanje postojećih kapaciteta. Najveća vrednost Kraša i dalje će biti njegovi radnici, a Kraš će i dalje biti jedan od ključnih aktera privrede regiona.