327g
420g

Napolitanke chocolate cream

Наполитанки со чоколадно полнење

Состојки

Шеќер, пченично брашно, растителнa маст (палма, шеа), какао во прав со намалени маснотии, полномасно брашно од соја, чоколада 1%, прехранбена сол, регулатор на киселост Е 500, арома.
Чоколада содржи: мин. 36,5% какао делови.
Mоже да содржи млекo и лешници.

Halal certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 2153 kJ / 514 kcal
Масти (g) 29,0 g
од кои заситени масни киселини (g) 14,0 g
Јаглени хидрати (g) 57,0 g
од кои шеќери (g) 36,0 g
Протеини (g) 5,0 g
Сол (g) 0,08 g

Состојки

Шеќер, пченично брашно, растителнa маст (пaлмa, шеа), какао во прав со намалени маснотии, полномасно брашно од соја, чоколада 1%, прехранбена сол, регулатор на киселост Е 500, арома.
Чоколада содржи мин. 36,5% какао делови.
Mоже да содржи млекo, лешници и кикирики.

Halal certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 2232 kJ / 534 kcal
Масти (g) 29,4 g
од кои заситени масни киселини (g) 15,5 g
Јаглени хидрати (g) 62,0 g
од кои шеќери (g) 38,4 g
Протеини (g) 5,3 g
Сол (g) 0,30 g