350g
800g

Čajni kolutići какао

Чајно пециво со вкус на какао

Состојки

Пченично брашно, шеќер, растителнa маст (шea, палма), декстроза, какао во прав со намалени маснотии 3,5%, лактоза (млеко), средства за нараснување: Е 503, Е 500; прехранбена сол, аромe, регулатор на киселост Е 330, прирoдна арома.
Mоже да содржи јајца.

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 1966 kJ / 468 kcal
Масти (g) 16,2 g
од кои заситени масни киселини (g) 6,9 g
Јаглени хидрати (g) 72,4 g
од кои шеќери (g) 26,0 g
Протеини (g) 8,0 g
Сол (g) 0,35 g

Состојки

Пченично брашно, шеќер, растителнa маст (шea, палма), декстроза, какао во прав со намалени маснотии 3,5%, лактоза (млеко), средства за нараснување: Е 503, Е 500; прехранбена сол, аромe, регулатор на киселост Е 330, прирoдна арома.
Mоже да содржи јајца.

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 1967 kJ / 468 kcal
Масти (g) 16,2 g
од кои заситени масни киселини (g) 6,9 g
Јаглени хидрати (g) 72,4 g
од кои шеќери (g) 26,0 g
Протеини (g) 8,0 g
Сол (g) 0,35 g