100g
290g

Dorina Napolitanke

Млечно чоколадо со млечно полнење и наполитанки

Состојки

Шеќер, вафел производ [шеќер, пченично брашно, растителна маст (палма, шеа), какао во прав со намалени маснотии, полномасно брашно од соја, чоколада 1%, прехранбена сол, регулатор на киселост E 500, арома], обрано млеко во прав, полномасно млеко во прав, какао путер, растителна маст (палма), какао маса, сурутка во прав (млеко), какао во прав со намалени маснотии 1,5%, млечна маст, лешници, емулгатор соја лецитин, арома.
Млечната чоколада содржи: мин. 31% какао делови, мин. 17% суви материи од млеко

Може дa содржи кикирики.

Halal certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 2394 kJ / 572 kcal
Масти (g) 34
од кои заситени масни киселини (g) 18
Јаглени хидрати (g) 55
од кои шеќери (g) 46
Протеини (g) 9,0 g
Сол (g) 0,26

Состојки

Шеќер, вафел производ [шеќер, пченично брашно, растителна маст (палма, шеа), какао во прав со намалени маснотии, полномасно брашно од соја, чоколада 1%, прехранбена сол, регулатор на киселост E 500, арома], обрано млеко во прав, полномасно млеко во прав, какао путер, растителна маст (палма), какао маса, сурутка во прав (млеко), какао во прав со намалени маснотии 1,5%, млечна маст, лешници, емулгатор соја лецитин, арома.

Млечна чоколада содржи: мин. 31% какао делови, мин. 17% суви материи од млеко.

Може дa содржи кикирики.

Halal certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 2420 kJ / 579 kcal
Масти (g) 35 g
од кои заситени масни киселини (g) 18 g
Јаглени хидрати (g) 55 g
од кои шеќери (g) 48,0 g
Протеини (g) 9 g
Сол (g) 0,27 g