PRELOMI i zeme se

Кога, благодарение на KRAŠ, пред повеќе од сто години се прошири мирисот на чоколадото низ улиците на Загреб, тоа беа првите чоколади во овој дел на Европа, но и помеѓу првите во светот.

Врвните Крашови чоколади секогаш биле синоним за квалитет од доверба, а новото име и визуелен идентитет го добиja во 1996 година, кога e претставена Дорина. Повеќепати наградувана со различни признанија од страна на потрошувачите, секоја година одново го потврдува својот квалитет и ја оправдува довербата. 20-тината вкусови на Dorina се предизвик за сладокусците, но исто така и момент на среќа за оние кои им е тешко да најдат малку време за секојдневно уживање и релаксација.