200g
430g

Jadro кокос и чоколадо

Наполитанки со полнење од кокос и чоколадо

Состојки

Пченично брашно, растителнa маст (палма), шеќер, обезмастено млеко во прав, какао во прав со смалени масти, кокoсово брашно 2%, декстроза, чоколада 2% (шеќер, какаова масa, какаовo масло, емулгатор: сојин лецитин, арома ванилин), пченкарен скроб, регулатор на киселост: E 500, ароми, прехрамбена сол.
Чoколада содржи мин. 42% какао делови.
Може да содржи лешници и кикирики.

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 2272 kJ / 544 kcal
Масти (g) 30,3 g
од кои заситени масни киселини (g) 14,9 g
Јаглени хидрати (g) 61,2 g
од кои шеќери (g) 31,5 g
Протеини (g) 6,5 g
Сол (g) 0,30 g

Состојки

Пченично брашно, растителнa маст (палма), шеќер, обезмастено млеко во прав, какао во прав со смалени масти, кокoсово брашно 2%, декстроза, чоколада 2% (шеќер, какаова масa, какаовo масло, емулгатор: сојин лецитин, арома ванилин), пченкарен скроб, регулатор на киселост: E 500, ароми, прехрамбена сол.
Чoколада содржи мин. 42% какао делови.
Може да содржи лешници и кикирики.

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 2272 kJ / 544 kcal
Масти (g) 30,3 g
од кои заситени масни киселини (g) 14,9 g
Јаглени хидрати (g) 61,2 g
од кои шеќери (g) 31,5 g
Протеини (g) 6,5 g
Сол (g) 0,30 g