200g
330g
400g
800g

Kraš Express

Какао напиток збогатен со витамини и калциум

Состојки

Шеќер, какaо во прав со намалени маснотии 23%, декстроза, минерали (калциум лактат, калциум глуконат), емулгатор соја лецитин, арома, витамини (витамин А, витамин Д, витамин Ц, тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин Б6, пантотенска киселина).
Какао делови мин. 23%.
Можe дa содржи млеко.
Приготвување: додадете 2-4 лажички (15g) Kraš Express во шолјата со ладно или со топло млеко (200ml).

kosher certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 1469 kJ / 351 kcal
Масти (g) 2,5 g
од кои заситени масни киселини (g) 1,5 g
Јаглени хидрати (g) 73,4 g
од кои шеќери (g) 73,4 g
Протеини (g) 5,6 g
Сол (g) 0,01 g
Витамини Витамин A 800 µg (100% ПДВ*), Витамин Д 5,0 µg (100% ПДВ*), Витамин Ц 80 mg (100% ПДВ*), Тиамин 1,1 mg (100% ПДВ*), Рибофлавин 1,4 mg (100% ПДВ*), Ниацин 16,0 mg (100% ПДВ*), Витамин Б6 1,4 mg (100% ПДВ*), Пантотенска киселина 6,0 mg (100% ПДВ*)
Минерали Калциум 200 mg (25% ПДВ*)
ПДВ* - Препорачан днeвeн внeс за просечен возрасен човек (8400 kJ/2000 kcal)

Состојки

Шеќер, какaо во прав со намалени маснотии 23%, декстроза, минерали (калциум лактат, калциум глуконат), емулгатор соја лецитин, арома, витамини (витамин А, витамин Д, витамин Ц, тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин Б6, пантотенска киселина).
Какао делови мин. 23%.
Можe дa содржи млеко.
Приготвување: додадете 2-4 лажички (15g) Kraš Express во шолјата со ладно или со топло млеко (200ml).

kosher certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 1459 kJ / 349 kcal
Масти (g) 2,5 g
од кои заситени масни киселини (g) 1,5 g
Јаглени хидрати (g) 73,0 g
од кои шеќери (g) 73,0 g
Протеини (g) 5,6 g
Сол (g) 0,00 g
Витамини Витамин A 800 µg (100% ПДВ*), Витамин Д 5,0 µg (100% ПДВ*), Витамин Ц 80 mg (100% ПДВ*), Тиамин 1,1 mg (100% ПДВ*), Рибофлавин 1,4 mg (100% ПДВ*), Ниацин 16,0 mg (100% ПДВ*), Витамин Б6 1,4 mg (100% ПДВ*), Пантотенска киселина 6,0 mg (100% ПДВ*)
Минерали Калциум 200 mg (25% ПДВ*)
ПДВ* - Препорачан днeвeн внeс за просечен возрасен човек (8400 kJ/2000 kcal)

Состојки

Шеќер, какaо во прав со намалени маснотии 23%, декстроза, минерали (калциум лактат, калциум глуконат), емулгатор соја лецитин, арома, витамини (витамин А, витамин Д, витамин Ц, тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин Б6, пантотенска киселина).
Какао делови мин. 23%.
Можe дa содржи млеко.
Приготвување: додадете 2-4 лажички (15g) Kraš Express во шолјата со ладно или со топло млеко (200ml).

kosher certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 1459 kJ / 349 kcal
Масти (g) 2,5 g
од кои заситени масни киселини (g) 1,5 g
Јаглени хидрати (g) 73,0 g
од кои шеќери (g) 73,0 g
Протеини (g) 5,6 g
Сол (g) 0,00 g
Витамини Витамин A 800 µg (100% ПДВ*), Витамин Д 5,0 µg (100% ПДВ*), Витамин Ц 80 mg (100% ПДВ*), Тиамин 1,1 mg (100% ПДВ*), Рибофлавин 1,4 mg (100% ПДВ*), Ниацин 16,0 mg (100% ПДВ*), Витамин Б6 1,4 mg (100% ПДВ*), Пантотенска киселина 6,0 mg (100% ПДВ*)
Минерали Калциум 200 mg (25% ПДВ*)
ПДВ* - Препорачан днeвeн внeс за просечен возрасен човек (8400 kJ/2000 kcal)

Состојки

Шеќер, какaо во прав со намалени маснотии 23%, декстроза, минерали (калциум лактат, калциум глуконат), емулгатор соја лецитин, арома, витамини (витамин А, витамин Д, витамин Ц, тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин Б6, пантотенска киселина).
Какао делови мин. 23%.
Можe дa содржи млеко.
Приготвување: додадете 2-4 лажички (15g) Kraš Express во шолјата со ладно или со топло млеко (200ml).

kosher certificate

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 1459 kJ / 349 kcal
Масти (g) 2,5 g
од кои заситени масни киселини (g) 1,5 g
Јаглени хидрати (g) 73,0 g
од кои шеќери (g) 73,0 g
Протеини (g) 5,6 g
Сол (g) 0,01 g
Витамини Витамин A 800 µg (100% ПДВ*), Витамин Д 5,0 µg (100% ПДВ*), Витамин Ц 80 mg (100% ПДВ*), Тиамин 1,1 mg (100% ПДВ*), Рибофлавин 1,4 mg (100% ПДВ*), Ниацин 16,0 mg (100% ПДВ*), Витамин Б6 1,4 mg (100% ПДВ*), Пантотенска киселина 6,0 mg (100% ПДВ*)
Минерали Калциум 200 mg (25% ПДВ*)
ПДВ* - Препорачан днeвeн внeс за просечен возрасен човек (8400 kJ/2000 kcal)