500g
800g

Čajni kolutići

Чајно пециво

Состојки

Пченично брашно, шеќер, растителна маст (шеа, палма), декстроза, лактоза (млеко), средства за нараснување: Е 503, Е 500; прехранбена сол, регулатор на киселост Е 330, прирoдна арома, арома.
Mоже да содржи јајца.

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 1982 kJ / 472 kcal
Масти (g) 16,4 g
од кои заситени масни киселини (g) 6,9 g
Јаглени хидрати (g) 73,7 g
од кои шеќери (g) 24,4 g
Протеини (g) 7,2 g
Сол (g) 0,52 g

Состојки

Пченично брашно, шеќер, растителна маст (шеа, палма), декстроза, лактоза (млеко), средства за нараснување: Е 503, Е 500; прехранбена сол, регулатор на киселост Е 330, прирoдна арома, арома.
Mоже да содржи јајца.

НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ

Нутритивна вредност на 100 g
Енергетска вредност (kJ / kcal) 1982 kJ / 472 kcal
Масти (g) 16,4 g
од кои заситени масни киселини (g) 6,9 g
Јаглени хидрати (g) 73,7 g
од кои шеќери (g) 24,4 g
Протеини (g) 7,2 g
Сол (g) 0,52 g